Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο

    Υλικά

    130 ml Ηλιέλαιο

    360 ml Νερό

    3 Κουτάλια σούπας ξύδι

    1 Κουτάλι γλυκού αλάτι

    2 Κουτάλια γλυκού σόδα φαγητού

    2 Βανίλιες

    250 γρ. Ζάχαρη άχνη

    100 γρ. Κακάο

    450 γρ. Αλεύρι

    Υλικά για το γλάσο

    140 γρ. Ζάχαρη άχνη

    3 Κουτάλια σούπας κακάο

    1 Κουτάλι γλυκού ηλιέλαιο

    8 Κουτάλια σούπας νερό

    Εκτέλεση

    1.      Σε ένα μεγάλο μπολ (μπασίνα) βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε

    2.      Λαδώνουμε μια φόρμα και την αλευρώνουμε

    3.      Αδειάζουμε το μίγμα μέσα και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς κελσίου για 40-45 λεπτά

    4.      Ετοιμάζουμε το γλάσο σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα λείο μίγμα

    5.      Όταν ξεφορμάρουμε πασπαλίζουμε με το γλάσο και είναι έτοιμο

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακλουθεί

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική